Detaco

Wat is voorfinanciering en hoe werkt het ?

Geplaatst op

Wanneer je met voorfinanciering in aanraking komt, dan wil je nooit meer iets anders, er is ook een andere benaming voor: factoring. In dit artikel gaan we je vertellen wat het precies inhoudt en hoe jij er als ondernemer van kan profiteren.

Wat is voorfinanciering?

Wanneer je ondernemer bent, dan stuur je facturen naar je klanten. Het kan soms voorkomen dat ze niet betalen. Of je moet lang wachten. Voor kleine ondernemers kan het al snel grote gevolgen hebben. Er is een oplossing voor. Namelijk de voorfinanciering. Een maatschappij, de zogenaamde factormaatschappij, zorgt er dan voor dat jij de factuur direct betaald krijgt. Zij betalen het. Dit noemen we voorfinanciering. Ze zijn eigenlijk geldverstrekkers.

Wat kost factoring of voorfinanciering?

In principe kun je met voorfinanciering snel je geld krijgen, maar er gaat wel een percentage af. Dit noemen we de fee voor het factoringbedrijf. Dit is dus een percentage van het bedrag op de factuur. Zo wordt het bedrijf betaald voor haar diensten.

Betalingstermijn

In tegenstelling tot de betalingstermijn die zakelijke klanten hebben, soms wel 30 dagen, is het met voorfinanciering zo, dat je het geld al binnen een dag tot je beschikking kunt hebben. Dit zijn dus 24 uren. Als je snel het bedrag wil op je rekening, dan is voorfinanciering of factoring echt een ideale oplossing.

Wie kan er voorfinanciering krijgen?

In principe kunnen de meeste ondernemers voorfinanciering krijgen. Het hangt wel af van het specifieke factoringbedrijf af, of je de voorfinanciering van hen krijgt. Bij sommige partijen moet je namelijk een bepaalde omzet hebben. Dat is hun omzeteis. Bij andere factoringbedrijven is dit weer helemaal niet het geval. Zoek dus naar een bedrijf dat bij je past. 

Wie hebben er baat bij voorfinanciering?

De meeste ondernemers hebben baat bij voorfinanciering, zeker wanneer ze beginnende ondernemers zijn, bijvoorbeeld wanneer ze een startup hebben. Wanneer vertraagde betaling een groot probleem kan opleveren, omdat de omzet nog niet zo groot is, dan is voorfinanciering erg handig. Je moet, nogmaals, wel een factoringbedrijf vinden dat past bij je startup, bijvoorbeeld een bedrijf dat dus geen of lage omzeteisen stelt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Business is onze wereld. Lees onze blogs en ontdek er meer over! We informeren je graag met informatieve content.

Contactgegevens

Via info @ detaco.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2025 Alle rechten voorbehouden